Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Asigurari
Afla de la RFI ce poti face pentru masina ta
Asigurarile CASCO si conducerea preventiva in sezonul rece sunt in atentia publicului larg astazi nu numai prin intermediul campaniei "Iti iubesti masina? Fa-i o asigurare!", derulata in Bucuresti si in principalele orase din tara, ci si la emisiunea Ora de Risc de la RFI - Radio France Internationale. Cristian ANDRIES - Inspector Principal, Directia Rutiera, IGPR, Ovidiu VADEAN - Directorul Diviziei de Daune, ASIROM, Madalin ROSU - Sef Serviciu Managementul Daunelor, GENERALI, si Mihai CRACEA - Coordonator www.asigurareamasinilor.ro, sunt invitati sa dezbata acest subiect in studioul RFI.

Iti iubesti masina?
Daca esti unul dintre cei 6,3 milioane de soferi din Romania, mai mult ca sigur ca raspunsul este "DA". Dovada sunt datele care arata ca romanii sunt mai interesati sa isi asigure masina decat viata sau sanatatea. Cu toate acestea, din totalul asigurarilor auto, doar 47% sunt asigurari CASCO si 53% asigurari obligatorii RCA, ceea ce poate reprezenta un indiciu al faptului ca nu toti soferii constientizeaza beneficiile unei polite CASCO.

BCR Asigurari de Viata creste cu aproape 14% in primele noua luni ale anului
BCR Asigurari de Viata isi continua evolutia pozitiva, consolidandu-si locul secund in piata printr-o crestere de 13,7% la nivelul primelor noua luni ale anului. Compania a subscris prime a caror valoare a depasit 261,2 mil. lei, cu peste 30 mil. lei peste valoarea afacerilor din perioada corespondenta a anului trecut. Profitul asiguratorului s-a redus insa aproape la jumatatea celui realizat in primele trei trimestre ale anului 2010, atingand valoarea de 16,62 mil. lei.

Topul companiilor UNSAR pe segmentul non-life
Dupa primele noua luni ale anului in curs, sectorul non-life continua sa piarda teren in raport cu dinamica inregistrata de linia asigurarilor de viata. Astfel, subscrierile din asigurari generale au coborat cu 8,2% comparativ cu primele 9 luni ale anului trecut, la 3,8 mld. lei. Topul companiilor de asigurare membre UNSAR, la finalul lunii septembrie a anului 2011, aduce insa o schimbare la nivelul primelor cinci jucatori.

CSA a avizat propunerea lui Artur BOROWINSKI pentru functia de Presedinte al OMNIASIG VIG
Propunerea actionarilor OMNIASIG VIG pentru functia de Presedinte al Directoratului companiei, in persoana polonezului Artur BOROWINSKI, membru in Consiliul de Supraveghere al OMNIASIG incepand cu luna iunie, a primit avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, potrivit unor surse din cadrul companiei. Contactati, reprezentantii asiguratorului nu au confirmat in mod oficial informatia.

Mustăţea se retrage de la şefia Astra. Vine fiul lui Adamescu
Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari, se retrage de la sefia liderului pietei de profil din Romania. Conducerea companiei va fi preluata, de la 1 ianuarie 2012, de catre Alexander Adamescu.

CSA: Declinul pietei de asigurari s-a temperat la 3,7% dupa primele noua luni
Daca in septembrie 2010, piata de asigurari inregistra o scadere a subscrierilor de peste 5% fata de aceeasi data din 2009, rezultatele preliminare centralizate de CSA, dupa primele trei trimestre din acest an, arata o temperare a tendintei negative, la 3,7%. Astfel, piata asigurarilor s-a ridicat dupa primele noua luni la nivelul de 6 mld. lei, sustinuta de evolutia pozitiva a subscrierilor pentru asigurarile de viata traditionale si pentru locuinte.

Primele subscrise de ALLIANZ-TIRIAC au scazut cu 16,8%, la noua luni
ALLIANZ-TIRIAC a subscris in primele noua luni ale anului in curs prime brute in valoare totala de 159 mil. EUR, mai putin cu 16,8% comparativ cu intervalul similar din 2010, cand valoarea primelor brute subscrise a fost de 191 mil. EUR. De asemenea, potrivit raportului grupului german ALLIANZ, subsidiara locala a incheiat perioada cu un profit operational de 2 mil. EUR, (1 mil. EUR pe segmentul non-life si 1 mil. EUR pe life), adica jumatate din rezultatul financiar raportat la nivelul T3/2010.

Romanii stiu ce trebuie sa faca pentru un viitor financiar mai bun, insa putini actioneaza: doar 17% dintre romani economisesc constant
In ceea ce priveste demersurile financiare necesare pentru a-si construi un viitor mai bun, o treime dintre respondentii unui studiu online, realizat la sfarsitul lunii octombrie 2011 de GfK Romania pentru ING Asigurari de Viata, crede ca ar trebui sa economiseasca in mod constant minim 5-10% din venitul lunar. In acelasi timp, 33% apreciaza ca este suficient sa economiseasca ocazional, iar 38% sa puna deoparte veniturile suplimentare neplanificate.

Masuri aplicate brokerilor de asigurare in urma controlelor efectuate de CSA
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat retragerea, la cerere, a autorizatiei de functionare a AGRI CONS Broker de Asigurare. De asemenea, CSA a hotarat sanctionarea companiilor ASTRAL Broker de Asigurare si INTERGRAND Broker de Asigurare cu retragerea autorizatiei de functionare, precum si interzicerea temporara a activitatii BESTKLASS Broker de Asigurare.

Seminarul REVISAL - ultima zi de inscrieri
Doar astazi se mai pot face inscrieri la seminarul "Solutii practice privind aplicatia REVISAL", organizat maine, 18 noiembrie, in parteneriat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si compania Media Makers. Seminarul va prezenta o modalitate practica de lucru pentru intelegerea, modificarea si completarea noii aplicatii REVISAL si se adreseaza cu precadere companiilor din industria de asigurari.

EximAsig Romania are un nou Director de Dezvoltare
Eugen BOJA este noul Director de Dezvoltare al companiei EximAsig Romania. De profesie inginer, acesta are o experienta de 20 de ani in piata de asigurari din Romania, facand parte din echipele mai multor companii: ASIROM, OMNIASIG si CERTASIG.

Piaţa romānească de asigurări a scăzut īn primele nouă luni cu 3,7%, la 6,08 miliarde lei
Piaţa asigurărilor din Romānia a scăzut īn primele nouă luni cu 3,7%, īn condiţiile īn care avansul de 5,38% al segmentului asigurărilor de viaţă a compensat doar parţial scăderea īnregistrată de asigurările generale, potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Care este dauna medie plătită pe segmentul RCA, īn ultimele nouă luni
Dauna medie plătită pe segmentul RCA a fost de 5.183 lei īn primele nouă luni, īn creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cānd nivelul īnregistrat a fost de 4.778 lei, a anunţat joi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Mariana DIACONESCU: Concurenta fiind destul de dura pe piata, este posibil ca preturile la RCA sa nu creasca foarte mult anul viitor
Teoretic si in mod normal, primele aferente asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto ar trebui sa creasca anul viitor, a declarat Mariana DIACONESCU, Presedintele ASIROM, in cadrul emisiunii Saptamana Financiara, difuzata de Antena3. "Daca privim totusi situatia din piata asigurarilor din Romania in perioada imediat urmatoare, nu as putea sa pariez pe ideea ca preturile vor creste atat de mult incat piata sa o resimta in mod dramatic. Asigurarea obligatorie RCA este principalul produs pe care marea majoritate a asiguratorilor il vand, de aceea concurenta este extrem de dura si, practic, din jocul cererii si al ofertei, este probabil ca pretul sa nu se ridice foarte mult", potrivit Presedintelui ASIROM.

Asigurarea obligatorie a locuintelor, in scadere
"Un grad de cuprindere in asigurare a locuintelor din Romania de 60% este un prag critic care nu prea poate fi depasit. Chiar daca asigurarile facultative vor cunoaste o crestere semnificativa in urmatorii ani, vor ramane cel putin 3 milioane de locuinte neasigurate din cele 8,3 milioane la nivel national, pentru ca acestea nu prezinta interes pentru asiguratori", a precizat Marius BULUGEA, Director General, PAID, in cadrul emisiunii "Ora de Risc", difuzata ieri la RFI.

Imnul GENERALI a fost interpretat in Concertului lui Havasi
Compania GENERALI Romania a fost Co-Sponsorul unui eveniment cultural de o inalta tinuta - Symphonic Red Concert Show, sustinut de un pianist de talie internationala - HAVASI.

Seminarul REVISAL - ultimele doua zile de inscrieri
Doar astazi si maine se mai pot face inscrieri la seminarul "Solutii practice privind aplicatia REVISAL", organizat in parteneriat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si compania Media Makers. Seminarul va prezenta o modalitate practica de lucru pentru intelegerea, modificarea si completarea noii aplicatii REVISAL si se adreseaza cu precadere companiilor din industria de asigurari.

UNSAR: Asigurarile de viata reprezinta motorul pietei
La nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata), volumul total de subscrieri ale celor 22 de companii membre UNSAR, dupa primele noua luni din 2011, este de 4,9 mld. lei, in scadere nominala cu circa 5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

PRO FIDUCIARIA tinteste piata de e-learning
PRO FIDUCIARIA - Centru de Consultanta si Training in Asigurari si Pensii, isi propune sa pregateasca peste 5.000 de cursanti in primul semestru al anului viitor, prin intermediul platformei sale de e-learning.«    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    »
Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto