Daune auto

Informatii despre Cartea Verde

Polita Carte Verde este corespondentul politei de asigurare RCA atunci cand circulati in afara granitelor Romaniei.

Astfel, daca sunteti vinovat de producerea unui accident de circulatie in strainatate, cei prejudiciati vor fi despagubiti prin polita dumneavoastra Carte Verde. In acelasi timp, daca, pe teritoriul Romaniei, sunteti accidentat de un autovehicul inmatriculat in afara tarii noastre, veti fi despagubit prin polita Carte Verde a respectivului sofer/autovehicul.


Incepand cu 2007, Cartea Verde este parte integranta a politei RCA. Acest fapt inseamna ca, odata ce ati incheiat o polita RCA, veti cumpara automat si polita Carte Verde.

In Romania acest sistem este in responsabilitatea BAAR-Biroul Asiguratorilor Auto din Romania care reprezinta organismul ce reuneste societatile de asigurare din Romania autorizate sa practice asigurarea de raspundere civila auto obligatorie si, dupa caz, si mandatate sa elibereze documente de asigurare de raspundere civila auto Carte Verde.

Sistemul Carte Verde a fost creat in 1949 si, in prezent, 45 de tari din Europa si din jurul Marii Mediterane, precum si Rusia si Iran.

Sursa: Asigurarea Masinilor  
www.daune-auto.ro