Daune auto

Acte necesare dosar dauna auto in strainatate pentru CASCO, RCA / Carte Verder, CMR - Asirom

Asirom Logo
Actele necesare pentru deschiderea si solutionarea dosarul de daunaCASCO, RCA / Carte Verder sau CMR la Asirom pentru evenimente ce au avut loc in strainatate.

Polite CASCO - asigurari facultative de avarii si furt auto - pentru autovehiculele proprii ale asiguratilor - pentru persoane fizice sau juridice

Pasul 1
Avizare - catre:
Pasul 2
Comunicare date de contact ale persoanei pagubite si date referitoare la localizarea autovehiculului avariat in strainatate pentru efectuarea constatarii avariilor si a acordarii de asistenta (salvare autovehicul, tractare sau indrumare catre cel mai apropiat atelier care poate efectua reparatiile).

Pasul 3
Functie de valoarea devizului, comunicata de partenerii externi ai ASIROM, se va proceda sau nu la repararea in strainatate a vehiculului in cauza, plata despagubirilor urmind a fi efectuata in strainatate de ASIROM sau pagubitului prin intermediul sucursalei din teritoriu care a emis polita in cauza.

Acte necesare pentru plata despagubirilor:

Polite RCA / Carte Verde - asigurari de raspundere civila auto - pentru daunele provocate tertilor prin accidente auto - pentru persoane fizice sau juridice

Pasul 1
Avizare - catre:
Pasul 2
Comunicare date referitoare la modul in care s-a produs accidentul si pagubele rezultate (materiale - tuturor vehiculelor implicate sau corporale ale persoanelor aflate in vehiculele implicate sau in afara acestora) si gravitatea acestora.

Acte necesare pentru plata despagubirilor catre tertul pagubit:
DE RETINUT:

Polite C.M.R. - asigurari ale marfurilor transportate cu autovehiculele destinate transportului de marfuri - pentru persoane juridice

Pasul 1
Avizare - catre:
Pasul 2
Comunicare date de contact ale conducatorului auto si date referitoare la adresa beneficiarului marfii care este si locul la care se poate efectua constatarea avariilor marfurilor - conform prevederilor C.M.R.

Pasul 3
Functie de gravitatea accidentului sau marimea pagubei se poate acorda asistenta pentru salvarea marfii, transbordarea si depozitarea temporara a acesteia.

Acte necesare pentru plata despagubirilor:

I M P O R T A N T
PENTRU CAZURILE IN CARE SUNTETI PAGUBITI DE CATRE CETATENI STRAINI IN ACCIDENTE RUTIERE:

Intamplate in strainatate
Intamplate in Romania

Sursa: Asirom  
www.daune-auto.ro