Daune auto

Acte necesare dosar dauna RCA si CASCO in tara - Asirom

Asirom Logo
Actele necesare pentru deschiderea si solutionarea dosarul de dauna CASCO sau RCA la Asirom pentru evenimente ce au avut loc in tara.

In cazul in care ati avut o dauna auto (in mers sau stationare), este necesar sa va notati urmatoarele date despre accident sau dauna:
Nota: desi nu este obligatoriu, este util sa pozati autovehiculele implicate, in pozitia in care au ramas imediat dupa accident (puteti folosi telefonul mobil in caz ca nu dispuneti de un aparat foto), este posibil ca in viitor sa va fie foarte utile, ca probe !

In cazul unui accident auto luati acele masuri necesare pentru ca autovehiculul dvs. sa nu sufere si alte avarii, ca de exemplu:

In cazul unui accident auto trebuie completata o declaratie de accident si intocmit un proces verbal de accident. Pentru aceasta trebuie sa aveti la dvs. urmatoarele documente:

In cazul in care vinovat de producerea accidentului este celalalt conducator, urmariti ca acesta sa-si dea consimtamantul pe procesul verbal de contraventie cu privire la plata despagubirii din asigurarea RCA pe care o detine.

In cazul in care unul din conducatorii auto implicati paraseste locul accidentului sau refuza sa se prezinte la organele de politie, dvs. trebuie sa furnizati acestora cit mai multe amanunte despre celalalt autovehicul (tip, marca, numar de inmatriculare in intregime sau numai o parte din acesta etc.) si, daca este posibil, datele eventualilor martori oculari identificati.

Daca autovehiculul dvs. nu mai poate fi pornit in urma accidentului, este important sa respectati urmatorii pasi:

Pentru constatarea unei daune si deschiderea dosarului de dauna, este necesar sa aveti la dvs. documentele eliberate de organele abilitate sa cerceteze evenimente rutiere (politie, pompieri, etc.) care pot fi, dupa caz:

Observatii:
Aceste documente vor fi prezentate in original inspectorului de daune/ persoanei abilitate sa va deschida dosarul de dauna

ATENTIE! Fara oricare din aceste documente vi se poate refuza deschiderea dosarului de dauna. Este important sa pastrati fotocopii ale actelor de constatare primite de la organele statului si una dupa nota de constatare facuta de inspectorul de dauna care a deschis dosarul.

Toate documentele fiscale (in original) doveditoare ale reparatiei autovehiculului, cum sunt de exemplu: facturile, chitantele fiscale, comenzile de lucru pentru service etc).

Observatii: In cazul in care conduceti un autovehicul cumparat in sistem de leasing sau prin alta modalitate asemanatoare, nu sunteti indreptatit sa primiti sume cu titlu de despagubire deoarece nu sunteti proprietarul autovehiculului respectiv. Puteti primi aceste sume numai cu acceptul societatii care a garantat financiar leasingul sau al proprietarul de drept al autovehiculului.

CALL CENTER DAUNE AUTO ASIROM : 021-9599 (tarif normal in reteaua Romtelecom)

ASIROM a īnfiinţat un serviciu Call Center Daune Auto care are ca scop principal realizarea legăturii īntre companie şi clienţii care au suferit accidente de circulaţie şi au nevoie de informaţiile necesare avizării daunei.

Informaţiile furnizate se vor referi, īn principal, la:
Deasemeni, īn maxim 30 de minute de la recepţionarea solicitării clientului, un reprezentant ASIROM īl va contacta pe acesta şi īl va īndruma cu privire la modul īn care i se va rezolva solicitarea.

Sursa: Asirom  
www.daune-auto.ro