Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Asiguratul, in centrul strategiei 2012-2016 a CSA

Evolutiile recente, atat la nivelul pietei locale de asigurari, cat si al celei europene, precum si perspectivele economice generale au determinat CSA sa adopte o noua strategie: "odata cu inceperea activitatii noului Consiliu al CSA, a fost adoptata o noua strategie, pentru perioada 2012 - 2016, si planul de actiune pentru atingerea obiectivelor asumate prin acesta", a declarat Constantin BUZOIANU, Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Potrivit acestuia, industria de asigurari arata nevoia unor masuri centrate "pe prudenta, pe protectia consumatorilor, pe dezvoltarea capacitatii de supraveghere a autoritatii de reglementare. Obiectivul principal al Consiliului CSA este optimizarea eficientei si eficacitatii cadrului de reglementare si supraveghere, astfel incat consumatorii sa beneficieze de produse si servicii competitive, intr-o piata aflata in continua schimbare".

Astfel, pentru o functionare eficienta, CSA a initiat in parteneriat cu asociatiile profesionale ale pietei - UNSAR si UNSICAR - un proces de modificare a legislatiei secundare, in conformitate cu tendintele inregistrate la nivel european, dar si cu conditiile actuale, carora trebuie sa le faca fata asiguratorii si brokerii de asigurare.

Una dintre cele mai recente modificari de acte normative vizeaza pregatirea profesionala continua a agentilor de asigurare. "Consideram ca norma privind pregatirea profesionala este mai mult decat necesara, avand in vedere dezvoltarea produselor de asigurare si cerintele, din ce in ce mai exigente, ale asiguratilor".

Totodata, in cadrul CSA au fost constituite grupuri de lucru, in care sunt implicati si specialisti din cadrul asociatiilor profesionale ale pietei de asigurari. "In prezent, aceste grupuri lucreaza la modificarile normelor privind autorizarea asiguratorilor, brokerilor, precum si norma privind cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofe naturale. Daca prin modificarea normelor privind autorizarea asiguratorilor si brokerilor se vizeaza o reducere semnificativa a birocratiei, norma privind cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofe naturale va consolida increderea consumatorilor in sistemul de asigurari", a continuat Presedintele CSA.

Sursa: 1asig.ro  


Easy Insurance Solutions logo Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare va ofera consultanta si cele mai bune contracte de asigurari de pe piata. Poti comanda online o asigurare auto RCA, auto CASCO, imobil sau viata ori acceseaza site-ul www.easy.com.ro pentru mai multe informatii.Ultimele articole
Au intrat in vigoare normele CSA privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Ordinul CSA nr. 12/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 5 iulie a.c. Proiectul de norme a fost aprobat de Consiliul CSA in sedinta din 6 iunie 2012 si prevede ca necesarul de capitaluri proprii ale asiguratorilor sa fie determinat in functie de estimarile cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofa naturala si de programul de reasigurare al acestora.

Aviva Aviva si-a vandut jumatate din participatia detinuta la Delta Lloyd
Aviva al doilea mare asigurator de pe piata din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia sa detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, scrie capital.ro.

Eureko Eureko pleacă din Romānia după pierderi de 30 de milioane de euro īn opt ani
Economia romānească pierde īncă un investitor străin. Olandezii de la Eureko pleacă din ţara noastră la īnceputul anului viitor, după pierderi īnsemnate.

Asirom Vara aduce reduceri la asigurarile ASIROM
ASIROM, companie membra a VIENNA Insurance Group, deruleaza pe toata perioada verii o campanie promotionala prin care ofera clientilor existenti, dar si celor noi, posibilitatea de a beneficia de o reducere de 15% la asigurarea CASCO, asigurarea proprietatii pentru persoane fizice sau juridice, asigurarea de accidente si asigurarea de calatorie in strainatate.

PIRAEUS Insurance Broker a lansat o noua platforma de vanzare online si mizeaza pe asigurarile de sanatate
PIRAEUS Insurance Broker a lansat ieri o noua versiune a site-ului www.piraeusinsurance.ro. Acesta integreaza acum solutia informatica back-office de emitere asigurari online, cu o gama extinsa de produse oferite si cu o interactivitate sporita.

Aeroportul Henri Coanda ASTRA Asigurari a reinnoit contractul cu aeroportul Henri COANDA
Compania ASTRA Asigurari a obtinut contractul de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti a Aeroportului International Henri COANDA, pentru perioada 2012-2013, pentru care va incasa o prima de 242.500 EUR (1 mil. lei), potrivit anuntului de atribuire al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, ASTRA a castigat si licitatia pentru asigurarea bunurilor aferente punctului de lucru Aeroportului Henri COANDA si Clubului Aeroport Eforie Sud, pentru suma de 1,54 mil. lei.

CSA a aprobat normele privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala.

Dacia Lodgy Dacia a lansat in Romania noul monovolum Lodgy
Noul Dacia Lodgy a fost lansat oficial pe piata din Romania, evenimentul de lansare fiind urmat de patru zile de Porti Deschise, timp in care cei interesati pot testa cel mai nou model al constructorului auto roman.

Primul circuit de viteza din Romania, la 40 km de Bucuresti
Pasionatii de motorsport din Romania vor avea in curand primul circuit de viteza din Romania. Motorpark Romania va fi construit in apropierea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti, si va avea 4100m lungime.

Toyota Prius Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid
Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto