Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Nota de plata GENERALI la finalul iernii: daune de milioane de euro, platite in doua saptamani. Ce s-a intamplat in Romania?

Catastrofele naturale determinate de schimbarile meteorologice au afectat business-ul de asigurari, potrivit unui raport intern realizat in randul celor 14 companii membre ale GENERALI PPF Holding (GPH), lider in CEE in industria de asigurari. In doar doua saptamani, mai exact in prima jumatate a lunii februarie, numarul daunelor raportate la nivel de grup a crescut cu aproape 40% comparativ cu perioada similara a unei ierni mai "obisnuite", platile ridicandu-se la milioane de euro. In Romania, daunele platite de GENERALI in prima jumatate a lunii februarie au fost cu 21.000 EUR peste cele din intreaga luna ianuarie.

In ultimii ani, asiguratorii au simtit mult mai mult impactul catastrofelor naturale, care i-au afectat nu numai la nivel de daune, dar si la nivel de operatiuni, insemnand plati si termene de emitere a politelor de asigurare. Asadar, ca si majoritatea clientilor nostri, si noi am fost afectati de schimbarile meteo si ne-am adaptat modul de lucru in consecinta, a declarat Tomas HRBEK, seful Centrului de Competenta in Daune al GPH.

Date si cifre selectate din rapoartele de dauna ale tarilor din CEE, membre GPH:
  • GENERALI Bulgaria a raportat in primele 2 saptamani ale lunii februarie o crestere de 60% a daunelor fata de primele 2 saptamani din ianuarie 2012. A deschis 739 de dosare de daune in comparatie cu 545, in aceeasi perioada a anului trecut, si fata de cele 460 de dosare deschise in prima jumatate a lunii ianuarie 2012.
  • In Romania, daunele platite de GENERALI, in prima jumatate a lunii februarie pe segmentul de asigurari de locuinta, le-au depasit cu 21.000 EUR pe cele platite in toata luna ianuarie.
  • CESKA pojistovna (compania numarul 1 in Cehia) a inregistrat in jur de 2.000 de cereri de despagubire cauzate de conditiile meteo (de-a lungul a doar doua saptamani din luna februarie), cu 100% mai mult fata de perioada similara a anului precedent.
  • GENERALI in Republica Ceha a raportat, in primele doua saptamani ale lunii februarie, despagubiri cauzate de ger de peste 400.000 EUR .
  • In Serbia, DELTA Generali a inregistrat in luna februarie de 20 de ori mai multe daune pe asigurarile de locuinta fata de ianuarie 2012.
  • Cea mai solicitata zi din punct de vedere a dosarelor de dauna deschise in Ungaria, a fost ziua de 10 februarie , cand s-au inregistrat 169 de daune auto.


Iarna in Romania, Bulgaria si Serbia a fost dramatica - a paralizat complet pentru cateva zile - multe orase mici si sate au ramas fara energie electrica, obligand companiile si scolile sa se inchida pentru mai mult de o saptamana. Gerul, vanturile puternice si ninsorile au cauzat valuri inalte de 6 metri in Marea Neagra (mass-media locala le-a numit "tsunami"), producand inundatii mari in mai multe sate pescaresti. De-a lungul litoralului romanesc, Marea Neagra a fost inghetata pana la 400 de metri distanta de mal.

Sloiurile de gheata din Serbia, de pe Dunare, au distrus unul dintre cele mai mari porturi si sute de nave. Daunele generate acestei tari s-au ridicat la 500 mil. EUR.

In Republica Ceha, Ungaria, Slovacia si Polonia, iarna nu a provocat pagube importante, exceptand daunele materiale minore, cum ar fi conducte de apa sparte si contoare inghetate, care au generat populatiei probleme cu incalzirea. De asemenea, au fost raportate frecvent pagube cauzate de foc. Incendiile au fost determinate de incalzirea locuintelor cu ajutorul boilerelor vechi si neutilizate, in dorinta oamenilor de a economisi gaz sau energie electrica. Spre exemplu, operatorii companiei de asigurari DELTA Generali, subsidiara din Serbia a GPH, au raportat in luna februarie o crestere de trei ori mai mare a daunelor de acest tip, in timp ce in Slovacia valoarea daunelor provocate de incendii a ajuns la 135.000 EUR.

Sursa: 1asig.ro  


Easy Insurance Solutions logo Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare va ofera consultanta si cele mai bune contracte de asigurari de pe piata. Poti comanda online o asigurare auto RCA, auto CASCO, imobil sau viata ori acceseaza site-ul www.easy.com.ro pentru mai multe informatii.Ultimele articole
Au intrat in vigoare normele CSA privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Ordinul CSA nr. 12/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 5 iulie a.c. Proiectul de norme a fost aprobat de Consiliul CSA in sedinta din 6 iunie 2012 si prevede ca necesarul de capitaluri proprii ale asiguratorilor sa fie determinat in functie de estimarile cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofa naturala si de programul de reasigurare al acestora.

Aviva Aviva si-a vandut jumatate din participatia detinuta la Delta Lloyd
Aviva al doilea mare asigurator de pe piata din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia sa detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, scrie capital.ro.

Eureko Eureko pleacă din Romānia după pierderi de 30 de milioane de euro īn opt ani
Economia romānească pierde īncă un investitor străin. Olandezii de la Eureko pleacă din ţara noastră la īnceputul anului viitor, după pierderi īnsemnate.

Asirom Vara aduce reduceri la asigurarile ASIROM
ASIROM, companie membra a VIENNA Insurance Group, deruleaza pe toata perioada verii o campanie promotionala prin care ofera clientilor existenti, dar si celor noi, posibilitatea de a beneficia de o reducere de 15% la asigurarea CASCO, asigurarea proprietatii pentru persoane fizice sau juridice, asigurarea de accidente si asigurarea de calatorie in strainatate.

PIRAEUS Insurance Broker a lansat o noua platforma de vanzare online si mizeaza pe asigurarile de sanatate
PIRAEUS Insurance Broker a lansat ieri o noua versiune a site-ului www.piraeusinsurance.ro. Acesta integreaza acum solutia informatica back-office de emitere asigurari online, cu o gama extinsa de produse oferite si cu o interactivitate sporita.

Aeroportul Henri Coanda ASTRA Asigurari a reinnoit contractul cu aeroportul Henri COANDA
Compania ASTRA Asigurari a obtinut contractul de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti a Aeroportului International Henri COANDA, pentru perioada 2012-2013, pentru care va incasa o prima de 242.500 EUR (1 mil. lei), potrivit anuntului de atribuire al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, ASTRA a castigat si licitatia pentru asigurarea bunurilor aferente punctului de lucru Aeroportului Henri COANDA si Clubului Aeroport Eforie Sud, pentru suma de 1,54 mil. lei.

CSA a aprobat normele privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala.

Dacia Lodgy Dacia a lansat in Romania noul monovolum Lodgy
Noul Dacia Lodgy a fost lansat oficial pe piata din Romania, evenimentul de lansare fiind urmat de patru zile de Porti Deschise, timp in care cei interesati pot testa cel mai nou model al constructorului auto roman.

Primul circuit de viteza din Romania, la 40 km de Bucuresti
Pasionatii de motorsport din Romania vor avea in curand primul circuit de viteza din Romania. Motorpark Romania va fi construit in apropierea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti, si va avea 4100m lungime.

Toyota Prius Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid
Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto