Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Anul 2011 a fost foarte dur pentru piaţa auto, dar 2012 ar trebui să fie un an de revenire, spune şeful diviziei importuri a Ford România

Vi se pare că Bucureştiul e plin de maşini? Că sunt parcă mai multe ca niciodată? Nu sunt numai troienele de vină. Mai există o explicaţie. "Punctul minim a fost atins, de acum înainte ne aşteptăm la creşteri şi la o revenire a pieţei auto locale" - a devenit deja fraza celebră rostită la fiecare început de an din 2009 încoace în prima conferinţă anuală a Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

A fost rostită prima dată în ianuarie 2009, atunci când se spera că declinul din ultimul trimestru al lui 2008 să marcheze şi finalul declinului. Apoi s-a repetat şi în 2010, după un 2009 marcat de campanii de reexporturi, discounturi de până la 50-60% şi un declin al pieţei de 50%, şi în 2011 când programul "Rabla" a susţinut puternic piaţa, dar şi în ianuarie 2012 după un 2011 susţinut 60% de achiziţiile de flote realizate de firme.

În Bucureşti, unde sunt concentrate marile companii, dar şi firmele de leasing financiar şi operaţional, numărul de autoturisme înmatriculate a crescut anul trecut cu 15% la aproape 44.000 de unităţi, reprezentând mai bine de jumătate din piaţă. În acelaşi timp, în judeţe precum Dolj numărul de maşini înmatriculate a scăzut cu 41% faţă de anul anterior la aproape 2.200 de unităţi.

"Având în vedere că un procent important din vânzări este realizat prin intermediul firmelor de leasing, multe maşini vândute în afara Capitalei sunt înregistrate în Bucureşti, unde îşi are sediul compania de leasing. Inclusiv din acest motiv anul trecut înmatriculările de autovehicule au crescut cu 20% în Bucureşti. Un alt semn pozitiv înregistrat anul trecut a fost migrarea companiilor către leasing operaţional pentru a-şi îmbunătăţi cash-flowul şi a elimina costurile legate de întreţinere", a spus Henrik Nenzen, directorul general al diviziei de importuri a Ford România, companie care deţine şi fabrica de la Craiova.

Din totalul numărului de autovehicule înmatriculate anul trecut pe piaţa locală, peste 55% au fost înmatriculate în Bucureşti. Potrivit calculelor Ford România, dacă am elimina maşinile vândute în sistem de leasing operaţional sau flote, cifra reală ar fi de 35,2%.

"În perioada 2010-2011 numărul de persoane fizice care au achiziţionat un autoturism a scăzut, în timp ce numărul de firme care au achiziţionat automobile a rămas constant. Ne aşteptăm la o revenire a clienţilor privaţi odată ce piaţa va reveni treptat către un nivel de 300.000 de unităţi anual", a spus Nenzen. Executivul Ford estimează o piaţă de 100.000 de autovehicule înmatriculate în acest an, în creştere cu 4% faţă de anul anterior. Anul trecut reţeaua Ford s-a extins cu cinci noi centre, la un total de 41 de dealeri la nivel naţional.

"Anul 2011 a fost unul foarte dur pentru producători, importatori şi dealeri, dar şi pentru bugetul de stat deoarece veniturile din TVA din vânzările de maşini au scăzut puternic. 2012 ar trebui să fie unul de revenire, în piaţă existând semne de revenire", a subliniat Henrik Nenzen.

Situaţia dură continuă şi la început de 2012, în condiţiile în care dealerii din astfel de judeţe aşteaptă demararea programului "Rabla", deşi nu există un număr suficient de mare de firme care să achiziţioneze maşini.

Sursa: Ziarul Financiar  


Easy Insurance Solutions logo Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare va ofera consultanta si cele mai bune contracte de asigurari de pe piata. Poti comanda online o asigurare auto RCA, auto CASCO, imobil sau viata ori acceseaza site-ul www.easy.com.ro pentru mai multe informatii.Ultimele articole
Au intrat in vigoare normele CSA privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Ordinul CSA nr. 12/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 5 iulie a.c. Proiectul de norme a fost aprobat de Consiliul CSA in sedinta din 6 iunie 2012 si prevede ca necesarul de capitaluri proprii ale asiguratorilor sa fie determinat in functie de estimarile cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofa naturala si de programul de reasigurare al acestora.

Aviva Aviva si-a vandut jumatate din participatia detinuta la Delta Lloyd
Aviva al doilea mare asigurator de pe piata din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia sa detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, scrie capital.ro.

Eureko Eureko pleacă din România după pierderi de 30 de milioane de euro în opt ani
Economia românească pierde încă un investitor străin. Olandezii de la Eureko pleacă din ţara noastră la începutul anului viitor, după pierderi însemnate.

Asirom Vara aduce reduceri la asigurarile ASIROM
ASIROM, companie membra a VIENNA Insurance Group, deruleaza pe toata perioada verii o campanie promotionala prin care ofera clientilor existenti, dar si celor noi, posibilitatea de a beneficia de o reducere de 15% la asigurarea CASCO, asigurarea proprietatii pentru persoane fizice sau juridice, asigurarea de accidente si asigurarea de calatorie in strainatate.

PIRAEUS Insurance Broker a lansat o noua platforma de vanzare online si mizeaza pe asigurarile de sanatate
PIRAEUS Insurance Broker a lansat ieri o noua versiune a site-ului www.piraeusinsurance.ro. Acesta integreaza acum solutia informatica back-office de emitere asigurari online, cu o gama extinsa de produse oferite si cu o interactivitate sporita.

Aeroportul Henri Coanda ASTRA Asigurari a reinnoit contractul cu aeroportul Henri COANDA
Compania ASTRA Asigurari a obtinut contractul de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti a Aeroportului International Henri COANDA, pentru perioada 2012-2013, pentru care va incasa o prima de 242.500 EUR (1 mil. lei), potrivit anuntului de atribuire al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, ASTRA a castigat si licitatia pentru asigurarea bunurilor aferente punctului de lucru Aeroportului Henri COANDA si Clubului Aeroport Eforie Sud, pentru suma de 1,54 mil. lei.

CSA a aprobat normele privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala.

Dacia Lodgy Dacia a lansat in Romania noul monovolum Lodgy
Noul Dacia Lodgy a fost lansat oficial pe piata din Romania, evenimentul de lansare fiind urmat de patru zile de Porti Deschise, timp in care cei interesati pot testa cel mai nou model al constructorului auto roman.

Primul circuit de viteza din Romania, la 40 km de Bucuresti
Pasionatii de motorsport din Romania vor avea in curand primul circuit de viteza din Romania. Motorpark Romania va fi construit in apropierea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti, si va avea 4100m lungime.

Toyota Prius Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid
Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto