Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Care sunt cele mai utile echipări ale unei maşini în sezonul rece

Special pentru sezonul rece constructorii auto dar şi producătorii de accesorii au încercat să dezvolte echipamente pentru a face viaţa mai uşoară şoferilor.

Dacă cea mai util "echipament" este acum un sistem performant de tracţiune integrală, mai sunt şi alte dotări ce pot face viaţa mai uşoară şoferilor.

Cel mai util astfel de echipament este pabrizul încălzit - lansat de către Ford şi preluat ulterior şi de către Land Rover şi Mazda. Spre deosebire de rezistenţele de pe lunetă, cele pentru pabriz sunt mult mai subţiri, mai dese şi sunt amplasate între cele două straturi de geam şi nu pe interiorul acestora. Avantajul acestui sistem este că dezgheaţă foarte repede parbrizul îngheţat iar dezaburirea se face în doar câteva secunde. Astfel se elimină intervalul de timp relativ mare care trebuie petrecut în maşină pentru aşteptarea dezgheţării parbrizului, cu ventilaţia la maximum - disconfort cauzat atât de curentul de aer cât şi de dezgheţarea manuală a parbrizului. Singurul dezavantaj ar fi faptul că parbrizul nu mai este perfect transparent ci se pot vedea rezistenţele prin el. În ceea ce priveşte costul, spre exemplu în cazul unui Ford Focus un Pachet Iarnă care include scaune încălzite, parbriz încălzit cu sistem de spălare cu apă încălzită costă 300 de euro.

O altă soluţie este cea a rezistenţelor amplasate în dreptul ştergătoarelor de pabriz utilizată de către Subaru, aceasta având avantajul că menţine ştergătoarele uscate şi fără gheaţă fără a afecta în vreun fel vizibilitatea.

Scaunele încălzite sunt printre cele mai răspândite echipamente de iarnă, foarte utile mai ales în cazul maşinilor cu motoare diesel, care se încălzesc mai greu decât cele pe benzină.

O soluţie tot mai des întâlnită este cea a pornirii motorului prin telecomandă, sau mai nou prin intermediul smartphoneului. Astfel şoferul poate porni motorul şi să aştepte dezgheţarea maşinii din casă, fără a mai fi nevoit să stea în maşină în această perioadă. Principalele dezavantaje ale unui astfel de sistem sunt preţul de aproape 2.000 de lei dar şi faptul că dacă automobilul este furat, hoţului nu i se mai poate opri motorul.

Sursa: Ziarul Financiar  


Easy Insurance Solutions logo Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare va ofera consultanta si cele mai bune contracte de asigurari de pe piata. Poti comanda online o asigurare auto RCA, auto CASCO, imobil sau viata ori acceseaza site-ul www.easy.com.ro pentru mai multe informatii.Ultimele articole
Au intrat in vigoare normele CSA privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Ordinul CSA nr. 12/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 5 iulie a.c. Proiectul de norme a fost aprobat de Consiliul CSA in sedinta din 6 iunie 2012 si prevede ca necesarul de capitaluri proprii ale asiguratorilor sa fie determinat in functie de estimarile cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofa naturala si de programul de reasigurare al acestora.

Aviva Aviva si-a vandut jumatate din participatia detinuta la Delta Lloyd
Aviva al doilea mare asigurator de pe piata din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia sa detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, scrie capital.ro.

Eureko Eureko pleacă din România după pierderi de 30 de milioane de euro în opt ani
Economia românească pierde încă un investitor străin. Olandezii de la Eureko pleacă din ţara noastră la începutul anului viitor, după pierderi însemnate.

Asirom Vara aduce reduceri la asigurarile ASIROM
ASIROM, companie membra a VIENNA Insurance Group, deruleaza pe toata perioada verii o campanie promotionala prin care ofera clientilor existenti, dar si celor noi, posibilitatea de a beneficia de o reducere de 15% la asigurarea CASCO, asigurarea proprietatii pentru persoane fizice sau juridice, asigurarea de accidente si asigurarea de calatorie in strainatate.

PIRAEUS Insurance Broker a lansat o noua platforma de vanzare online si mizeaza pe asigurarile de sanatate
PIRAEUS Insurance Broker a lansat ieri o noua versiune a site-ului www.piraeusinsurance.ro. Acesta integreaza acum solutia informatica back-office de emitere asigurari online, cu o gama extinsa de produse oferite si cu o interactivitate sporita.

Aeroportul Henri Coanda ASTRA Asigurari a reinnoit contractul cu aeroportul Henri COANDA
Compania ASTRA Asigurari a obtinut contractul de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti a Aeroportului International Henri COANDA, pentru perioada 2012-2013, pentru care va incasa o prima de 242.500 EUR (1 mil. lei), potrivit anuntului de atribuire al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, ASTRA a castigat si licitatia pentru asigurarea bunurilor aferente punctului de lucru Aeroportului Henri COANDA si Clubului Aeroport Eforie Sud, pentru suma de 1,54 mil. lei.

CSA a aprobat normele privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala.

Dacia Lodgy Dacia a lansat in Romania noul monovolum Lodgy
Noul Dacia Lodgy a fost lansat oficial pe piata din Romania, evenimentul de lansare fiind urmat de patru zile de Porti Deschise, timp in care cei interesati pot testa cel mai nou model al constructorului auto roman.

Primul circuit de viteza din Romania, la 40 km de Bucuresti
Pasionatii de motorsport din Romania vor avea in curand primul circuit de viteza din Romania. Motorpark Romania va fi construit in apropierea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti, si va avea 4100m lungime.

Toyota Prius Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid
Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto