Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Intrebari si raspunsuri

Intrebari si raspunsuri referitoare la daune auto, asigurari auto RCA si CASCO pe intelesul tuturor.

Daca am pierdut polita CASCO voi mai putea fi despagubit

Va puteti duce la sediul societatatii unde ati incheiat polita CASCO si vi se va face o copie dupa polita in original pastrata la agentie, care se va stampila si pe care se va scrie textul: Conform cu originalul.

Exista posibilitatea de a plati asigurarea casco lunar desi acum este cu plata trimestriala

Se pot aduce modificari de comun acord la contractul de asigurare pe parcursul valabilitatii acestuia. In asemenea cazuri, se emite un supliment la asigurarea in vigoare. Singura problema ar fi ca asiguratorul sa nu aiba pentru acel produs prevazuta plata lunara.

Care este limita despagubirii acoperita prin asigurarea RCA

Pana la suma de 800.000.000 lei, suma ce a fost stabilita prin lege. Pentru a primi despagubiri peste aceasta suma, in caz de accident, se poate incheia aceasta asigurare cu Excedent de RCA.

Daca masina mea a fost furata si in timpul acesta cel care a furat-o face un accident, eu cum sunt despagubit

Societatea de asigurare despagubeste asiguratul, urmand ca ea sa-si recupereze banii de la cel ce se face vinovat, atat de furt cat si de accident. Despagubirea se va intinde pana la limita deteriorarii autovehiculului. De exemplu in cazul in care se determina ca masina a fost avariata in proportie de 50%, asiguratul va primi ca despagubire 50% din valoarea asigurata.

Care sunt despagubirile oferite persoanelor oferite de catre asiguratori in cazul accidentelor auto

Persoanelor respective li se va calcula un grad de invaliditate (ca procent), dupa 2 luni de la producerea accidentului, care se va aplica la suma asigurata si valoarea rezultata se va achita persoanei accidentate.

Ce reprezinta fransiza la asigurarea CASCO

Fransiza reprezinta partea de raspundere care ramane in sarcina asiguratului. Se stabileste, de obicei, ca procent din eveniment, din valoarea daunei, ce nu va fi platit de societatea de asigurare. Aceasta se poate percepe la toata asigurarea CASCO sau numai la avarii sau numai la furt si se va mentiona pe polita de asigurare. Daca nu se mentioneaza fransiza in polita de asigurare, in cazul producerii riscului asiguratul va fi despagubit in proportie de 100%.

Vinovatul de accident nu are polita RCA, cum imi pot recupera pagubele

Puteti incerca sa contactati CSA(Comisia deSupraveghere a Asigurarilor). Daca dispuneti de sumele necesare o veti repara pe banii proprii si apoi ii veti recupera prin hotarare judecatoreasca. Mai este si posibilitatea de a face o intelegere cu vinovatul prin care accepta sa plateasca o anumita suma lunar, printr-o intelegere facuta la notar, astfel fiind si el scutit de cheltuielile de judecata.

Cum pot anula o polita de asigurare

O polita de asigurare pentru bunuri expira de la sine daca nu mai platiti prima de asigurare, daca in contract nu este specificat altfel. Nu va puteti recupera insa primele deja platite.

Daca masina mea e luata in leasing, si, in timpul ce achit ratele, se produce un accident, cum sunt despagubit

Daca masina e contractata in leasing, despagubirile se vor plati societatii de leasing. Aceasta are obligatia sa va puna la dispozitie un autovehicul in aceleasi conditii.

Cum se determina valoarea de asigurare a unui autovehicul pentru asigurarea CASCO

Aceasta valoare se calculeaza pornind de la valoarea de nou a autovehiculului (dupa catalog sau factura) din care se scade gradul de uzura (stabilit in functie de anul de fabricatie al masinii si de kilometraj, cu ajutorul unei scale de uzura, stabilita prin lege si unanim acceptata de toti asiguratorii). In polita trebuie precizata si starea masinii (se precizeaza daca masina prezinta avarii de orice fel). Acestea se stabilesc in cadrul inspectiei de risc facuta inaintea incheierii politei de asigurare.

Ce riscuri imi acopera asigurarea CASCO

Riscurile acoperite de aceasta asigurare sunt avariile si furtul autovehiculului.

Ce inseamna Excedent Asigurare RCA

Reprezinta suma suplimentara platita de asigurat, in mod facultativ, care are ca scop marirea limitei sumei ce se acorda ca despagubire, in cazul producerii unui accident din vina asiguratului.Easy Insurance Solutions logo Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare va ofera consultanta si cele mai bune contracte de asigurari de pe piata. Poti comanda online o asigurare auto RCA, auto CASCO, imobil sau viata ori acceseaza site-ul www.easy.com.ro pentru mai multe informatii.Ultimele articole
Au intrat in vigoare normele CSA privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Ordinul CSA nr. 12/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 5 iulie a.c. Proiectul de norme a fost aprobat de Consiliul CSA in sedinta din 6 iunie 2012 si prevede ca necesarul de capitaluri proprii ale asiguratorilor sa fie determinat in functie de estimarile cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofa naturala si de programul de reasigurare al acestora.

Aviva Aviva si-a vandut jumatate din participatia detinuta la Delta Lloyd
Aviva al doilea mare asigurator de pe piata din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia sa detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, scrie capital.ro.

Eureko Eureko pleacă din Romānia după pierderi de 30 de milioane de euro īn opt ani
Economia romānească pierde īncă un investitor străin. Olandezii de la Eureko pleacă din ţara noastră la īnceputul anului viitor, după pierderi īnsemnate.

Asirom Vara aduce reduceri la asigurarile ASIROM
ASIROM, companie membra a VIENNA Insurance Group, deruleaza pe toata perioada verii o campanie promotionala prin care ofera clientilor existenti, dar si celor noi, posibilitatea de a beneficia de o reducere de 15% la asigurarea CASCO, asigurarea proprietatii pentru persoane fizice sau juridice, asigurarea de accidente si asigurarea de calatorie in strainatate.

PIRAEUS Insurance Broker a lansat o noua platforma de vanzare online si mizeaza pe asigurarile de sanatate
PIRAEUS Insurance Broker a lansat ieri o noua versiune a site-ului www.piraeusinsurance.ro. Acesta integreaza acum solutia informatica back-office de emitere asigurari online, cu o gama extinsa de produse oferite si cu o interactivitate sporita.

Aeroportul Henri Coanda ASTRA Asigurari a reinnoit contractul cu aeroportul Henri COANDA
Compania ASTRA Asigurari a obtinut contractul de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti a Aeroportului International Henri COANDA, pentru perioada 2012-2013, pentru care va incasa o prima de 242.500 EUR (1 mil. lei), potrivit anuntului de atribuire al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, ASTRA a castigat si licitatia pentru asigurarea bunurilor aferente punctului de lucru Aeroportului Henri COANDA si Clubului Aeroport Eforie Sud, pentru suma de 1,54 mil. lei.

CSA a aprobat normele privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala.

Dacia Lodgy Dacia a lansat in Romania noul monovolum Lodgy
Noul Dacia Lodgy a fost lansat oficial pe piata din Romania, evenimentul de lansare fiind urmat de patru zile de Porti Deschise, timp in care cei interesati pot testa cel mai nou model al constructorului auto roman.

Primul circuit de viteza din Romania, la 40 km de Bucuresti
Pasionatii de motorsport din Romania vor avea in curand primul circuit de viteza din Romania. Motorpark Romania va fi construit in apropierea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti, si va avea 4100m lungime.

Toyota Prius Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid
Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto