Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Acte necesare dosar dauna RCA - ABC Asigurari Reasigurari

ABC Asigurari Reasigurari
Actele necesare pentru deschiderea si solutionarea dosarul de dauna CASCO sau RCA la ABC Asigurari Reasigurari.

Informatii privind procedura de avizare si constatare a daunelor auto

In cazul in care ati fost pagubit printr-un eveniment produs de un asigurat RCA la ABC Asigurari Reasigurari S.A. puteti sa avizati dauna prin:
 • fax la 021-230.59.99
 • telefon la sediul central 021-230.51.51, de luni pana vineri, intre orele 09-16
 • la sediul Directiei Daune din Bucuresti, str.Scoala Floreasca, nr.24, sector 1

Este necesar ca avizarea transmisa de catre dumneavoastra sa cuprinda urmatoarele informatii:
 • Informatii despre persoana vinovata de producerea evenimentului si despre autovehiculul condus de aceasta persoana (autovehicul asigurat la ABC Asigurari Reasigurari S.A.)
  • Numele si CNP-ul persoanei care se face vinovata de producerea evenimentului
  • Numele/Denumirea proprietarului autovehiculului
  • Numarul de inmatriculare al autovehiculului
  • Seria si numarul tichetului RCA emis pentru autovehiculul condus de persoana care se face vinovata de producerea evenimentului
 • Informatii despre persoana pagubita in eveniment si despre autovehiculul avariat
  • Numele si prenumele/Denumirea proprietarului bunului avariat
  • Categoria bunului avariat (autoturism, autoutilitara, cladire, etc.)
  • Marca autovehiculului (Dacia, Renault, etc.)
  • Numarul de inmatriculare al autovehiculului
  • Numar de identificare (serie sasiu) al autovehiculului
  • Descrierea sumara a avariilor bunului pagubit
  • Datele de contact ale persoanei care poate prezenta bunul avariat (Numele si prenumele, telefon, email)
 • Informatii despre evenimentul produs
  • Data si locul producerii evenimentului
  • Seria, numarul si data documentelor incheiate de Politie (proces verbal, autorizatie de reparatie) sau formularul de constatare amiabila de accident
  • Descrierea sumara a evenimentul


In termen de cel mult o zi lucratoare de la data avizarii, un reprezentant ABC Asigurari Reasigurari S.A. va contacta persoana pagubita nominalizata pentru a se stabili de comun acord, data si reprezentanta unde se va efectua constatarea daunelor suferite.

Documentele necesare deschiderii unui dosar de dauna auto

In vederea constatarii avariilor produse autovehiculului/bunului apartinand persoanei pagubite si deschiderii unui dosar de dauna auto sunt necesare urmatoarele documente:
 • Documente despre persoana vinovata de producerea evenimentului si despre autovehiculul condus de catre aceasta persoana (asigurat la ABC Asigurari Reasigurari S.A.)
  • Asigurarea RCA a autovehiculului apartinand persoanei vinovate de producerea evenimentului
  • Certificatul de inmatriculare al autovehiculului condus de persoana vinovata de producerea evenimentului
 • Documente ale persoanei pagubite si ale autovehiculului/bunului avariat
  • Certificatul de inmatriculare al autovehicululuiui/actul de proprietate al bunului
  • Cartea de identitate a autovehiculului
  • Actul de identitate al proprietarului autovehiculului/bunului sau procura notariala pentru persoana care se prezinta pentru efectuarea constatarii daunelor (in cazul in care proprietarul bunului este persoana fizica)
  • Imputernicire pentru persoana care se prezinta pentru efectuarea constatarii daunelor (in cazul in care proprietarul este o persoana juridica)
  • Actul de identitate al persoanei care se prezinta pentru efectuarea constatarii daunelor
  • Actul de identitate si permisul de conducere al soferului autovehiculului pagubit
 • Documente privind evenimentul produs
  • Documentele incheiate de autoritatile competente (Politie, Pompieri, etc.) – Proces Verbal, Autorizatie de Reparatie, Anexa 2, etc.- dupa caz
  • Constatul amiabil, caz in care este necesara prezenta ambilor participanti, sau prezentarea ulterioara la ABC Asigurari Reasigurari a celui de-al doilea implicat cu autovehiculul pentru corelarea veridicitatii avariilor.
  • Declaratie privind evenimentul (se completeaza la reprezentanta ABC Asigurari Reasigurari)


Documentele mentionate pe acest site reprezinta minimul necesar pentru deschiderea dosarului de dauna auto.

Inspectorul de daune poate solicita, de la caz la caz, acte suplimentare dupa efectuarea constatarii.Easy Insurance Solutions logo Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare va ofera consultanta si cele mai bune contracte de asigurari de pe piata. Poti comanda online o asigurare auto RCA, auto CASCO, imobil sau viata ori acceseaza site-ul www.easy.com.ro pentru mai multe informatii.Ultimele articole
Au intrat in vigoare normele CSA privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Ordinul CSA nr. 12/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 5 iulie a.c. Proiectul de norme a fost aprobat de Consiliul CSA in sedinta din 6 iunie 2012 si prevede ca necesarul de capitaluri proprii ale asiguratorilor sa fie determinat in functie de estimarile cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofa naturala si de programul de reasigurare al acestora.

Aviva Aviva si-a vandut jumatate din participatia detinuta la Delta Lloyd
Aviva al doilea mare asigurator de pe piata din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia sa detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, scrie capital.ro.

Eureko Eureko pleacă din România după pierderi de 30 de milioane de euro în opt ani
Economia românească pierde încă un investitor străin. Olandezii de la Eureko pleacă din ţara noastră la începutul anului viitor, după pierderi însemnate.

Asirom Vara aduce reduceri la asigurarile ASIROM
ASIROM, companie membra a VIENNA Insurance Group, deruleaza pe toata perioada verii o campanie promotionala prin care ofera clientilor existenti, dar si celor noi, posibilitatea de a beneficia de o reducere de 15% la asigurarea CASCO, asigurarea proprietatii pentru persoane fizice sau juridice, asigurarea de accidente si asigurarea de calatorie in strainatate.

PIRAEUS Insurance Broker a lansat o noua platforma de vanzare online si mizeaza pe asigurarile de sanatate
PIRAEUS Insurance Broker a lansat ieri o noua versiune a site-ului www.piraeusinsurance.ro. Acesta integreaza acum solutia informatica back-office de emitere asigurari online, cu o gama extinsa de produse oferite si cu o interactivitate sporita.

Aeroportul Henri Coanda ASTRA Asigurari a reinnoit contractul cu aeroportul Henri COANDA
Compania ASTRA Asigurari a obtinut contractul de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti a Aeroportului International Henri COANDA, pentru perioada 2012-2013, pentru care va incasa o prima de 242.500 EUR (1 mil. lei), potrivit anuntului de atribuire al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, ASTRA a castigat si licitatia pentru asigurarea bunurilor aferente punctului de lucru Aeroportului Henri COANDA si Clubului Aeroport Eforie Sud, pentru suma de 1,54 mil. lei.

CSA a aprobat normele privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala.

Dacia Lodgy Dacia a lansat in Romania noul monovolum Lodgy
Noul Dacia Lodgy a fost lansat oficial pe piata din Romania, evenimentul de lansare fiind urmat de patru zile de Porti Deschise, timp in care cei interesati pot testa cel mai nou model al constructorului auto roman.

Primul circuit de viteza din Romania, la 40 km de Bucuresti
Pasionatii de motorsport din Romania vor avea in curand primul circuit de viteza din Romania. Motorpark Romania va fi construit in apropierea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti, si va avea 4100m lungime.

Toyota Prius Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid
Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto