Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Acte necesare dosar dauna auto in strainatate pentru CASCO, RCA / Carte Verder, CMR - Asirom

Asirom Logo
Actele necesare pentru deschiderea si solutionarea dosarul de daunaCASCO, RCA / Carte Verder sau CMR la Asirom pentru evenimente ce au avut loc in strainatate.

Polite CASCO - asigurari facultative de avarii si furt auto - pentru autovehiculele proprii ale asiguratilor - pentru persoane fizice sau juridice

Pasul 1
Avizare - catre:
 • Corespondentii sau reprezentantii externi ai ASIROM;
 • Sucursalele ASIROM care au emis politele de asigurare in speta;
 • Sediul social ASIROM - DDE.

Pasul 2
Comunicare date de contact ale persoanei pagubite si date referitoare la localizarea autovehiculului avariat in strainatate pentru efectuarea constatarii avariilor si a acordarii de asistenta (salvare autovehicul, tractare sau indrumare catre cel mai apropiat atelier care poate efectua reparatiile).

Pasul 3
Functie de valoarea devizului, comunicata de partenerii externi ai ASIROM, se va proceda sau nu la repararea in strainatate a vehiculului in cauza, plata despagubirilor urmind a fi efectuata in strainatate de ASIROM sau pagubitului prin intermediul sucursalei din teritoriu care a emis polita in cauza.

Acte necesare pentru plata despagubirilor:
 • PV politie sau Constat Amiabil completat cu datele soferilor implicati si semnaturile acestora - foarte importante datele celuilalt sofer mai ales in cazurile in care vinovatia apartine tertului;
 • Acte de reparatie si dovada platii - atunci cand costurile de reparatie sunt achitate de catre dvs.


Polite RCA / Carte Verde - asigurari de raspundere civila auto - pentru daunele provocate tertilor prin accidente auto - pentru persoane fizice sau juridice

Pasul 1
Avizare - catre:
 • Corespondentii sau reprezentantii externi ai ASIROM;
 • Sucursalele ASIROM care au emis politele de asigurare in speta;
 • Sediul social ASIROM - DDE.

Pasul 2
Comunicare date referitoare la modul in care s-a produs accidentul si pagubele rezultate (materiale - tuturor vehiculelor implicate sau corporale ale persoanelor aflate in vehiculele implicate sau in afara acestora) si gravitatea acestora.

Acte necesare pentru plata despagubirilor catre tertul pagubit:
 • PV politie sau Constat Amiabil completat cu datele soferilor implicati si semnaturile acestora - foarte importante datele celuilalt sofer mai ales in cazurile in care vinovatia apartine tertului;
 • Declaratia dvs./soferului implicat cu privire la circumstantele producerii accidentului.

DE RETINUT:
 • NICI O COMPANIE DE ASIGURARI NU VA PLATI AMENZILE AUTO PE CARE SUNTETI OBLIGAT SA LE PLATITI IN STRAINATATE;
 • ORICE DESPAGUBIRE PLATITA DE ORICE COMPANIE DE ASIGURARI UNOR TERTI CARE SUFERA PAGUBE DIN VINA DVS., VA FI RECUPERATA DE LA DVS. IN SITUATIA IN CARE LA MOMENTULUI PRODUCERII ACCIDENTULUI ATI COMIS O FAPTA CALIFICATA DREPT INFRACTIUNE DE LEGILE TARII PRODUCERII ACCIDENTULUI.


Polite C.M.R. - asigurari ale marfurilor transportate cu autovehiculele destinate transportului de marfuri - pentru persoane juridice

Pasul 1
Avizare - catre:
 • Sucursalele ASIROM care au emis politele de asigurare in speta;
 • Sediul social ASIROM - DDE.

Pasul 2
Comunicare date de contact ale conducatorului auto si date referitoare la adresa beneficiarului marfii care este si locul la care se poate efectua constatarea avariilor marfurilor - conform prevederilor C.M.R.

Pasul 3
Functie de gravitatea accidentului sau marimea pagubei se poate acorda asistenta pentru salvarea marfii, transbordarea si depozitarea temporara a acesteia.

Acte necesare pentru plata despagubirilor:
 • PV politie sau Constat Amiabil completat cu datele soferilor implicati si semnaturile acestora - foarte importante datele celuilalt sofer mai ales in cazurile in care vinovatia apartine tertului;
 • Declaratia dvs./soferului implicat cu privire la circumstantele producerii accidentului.
 • Acte care sa indice benefiarul despagubirii (proprietarul marfii, beneficiarul marfii, etc.)


I M P O R T A N T
PENTRU CAZURILE IN CARE SUNTETI PAGUBITI DE CATRE CETATENI STRAINI IN ACCIDENTE RUTIERE:

Intamplate in strainatate
 • daca doriti sa rezolvati dauna in strainatate si posedati o asigurare Casco cu valabilitate in afara teritoriului Romaniei, va trebui sa va adresati direct societatii straine emitente a politei de raspundere civila auto;
 • daca doriti sa rezolvati dauna la revenirea in tara atunci este necesar sa luati legatura cu Fondul de Protectie a Victimelor Strazii pentru a stii carei societati din Romania sa va adresati pentru recuperarea pagubelor;
 • pentru solutionarea cauzei in Romania ar fi necesar a se prezenta orice document emis de politie sau Constat Amiabil (completat de partile implicate) - din care sa rezulte vinovatia - acte de reparatie sau deviz antecalcul privind valoarea pagubei - pentru daune materiale si documente medicale - adeverinta din care sa rezulte diagnosticul emisa de o institutie abilitata in tara producerii accidentului + acte privind cheltuielile efectuate cu spitalizarea sau medicamentatia prescrisa (daca este cazul).

Intamplate in Romania
 • luati legatura cu Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania pentru a stii carei societati din Romania sa va adresati pentru recuperarea pagubelor.
 • pentru solutionarea cauzei ar fi necesar a se prezenta procesul-verbal emis de politie - din care sa rezulte vinovatia - acte de reparatie sau deviz antecalcul privind valoarea pagubei - pentru daune materiale si documente medicale - emise de catre un Institut medico-legal din care sa rezulte diagnosticul + acte privind cheltuielile efectuate cu spitalizarea sau medicamentatia prescrisa (daca este cazul).


Sursa: Asirom  


Easy Insurance Solutions logo Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare va ofera consultanta si cele mai bune contracte de asigurari de pe piata. Poti comanda online o asigurare auto RCA, auto CASCO, imobil sau viata ori acceseaza site-ul www.easy.com.ro pentru mai multe informatii.Ultimele articole
Au intrat in vigoare normele CSA privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Ordinul CSA nr. 12/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 5 iulie a.c. Proiectul de norme a fost aprobat de Consiliul CSA in sedinta din 6 iunie 2012 si prevede ca necesarul de capitaluri proprii ale asiguratorilor sa fie determinat in functie de estimarile cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofa naturala si de programul de reasigurare al acestora.

Aviva Aviva si-a vandut jumatate din participatia detinuta la Delta Lloyd
Aviva al doilea mare asigurator de pe piata din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia sa detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, scrie capital.ro.

Eureko Eureko pleacă din Romānia după pierderi de 30 de milioane de euro īn opt ani
Economia romānească pierde īncă un investitor străin. Olandezii de la Eureko pleacă din ţara noastră la īnceputul anului viitor, după pierderi īnsemnate.

Asirom Vara aduce reduceri la asigurarile ASIROM
ASIROM, companie membra a VIENNA Insurance Group, deruleaza pe toata perioada verii o campanie promotionala prin care ofera clientilor existenti, dar si celor noi, posibilitatea de a beneficia de o reducere de 15% la asigurarea CASCO, asigurarea proprietatii pentru persoane fizice sau juridice, asigurarea de accidente si asigurarea de calatorie in strainatate.

PIRAEUS Insurance Broker a lansat o noua platforma de vanzare online si mizeaza pe asigurarile de sanatate
PIRAEUS Insurance Broker a lansat ieri o noua versiune a site-ului www.piraeusinsurance.ro. Acesta integreaza acum solutia informatica back-office de emitere asigurari online, cu o gama extinsa de produse oferite si cu o interactivitate sporita.

Aeroportul Henri Coanda ASTRA Asigurari a reinnoit contractul cu aeroportul Henri COANDA
Compania ASTRA Asigurari a obtinut contractul de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti a Aeroportului International Henri COANDA, pentru perioada 2012-2013, pentru care va incasa o prima de 242.500 EUR (1 mil. lei), potrivit anuntului de atribuire al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, ASTRA a castigat si licitatia pentru asigurarea bunurilor aferente punctului de lucru Aeroportului Henri COANDA si Clubului Aeroport Eforie Sud, pentru suma de 1,54 mil. lei.

CSA a aprobat normele privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala.

Dacia Lodgy Dacia a lansat in Romania noul monovolum Lodgy
Noul Dacia Lodgy a fost lansat oficial pe piata din Romania, evenimentul de lansare fiind urmat de patru zile de Porti Deschise, timp in care cei interesati pot testa cel mai nou model al constructorului auto roman.

Primul circuit de viteza din Romania, la 40 km de Bucuresti
Pasionatii de motorsport din Romania vor avea in curand primul circuit de viteza din Romania. Motorpark Romania va fi construit in apropierea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti, si va avea 4100m lungime.

Toyota Prius Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid
Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto