Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Achitare amenzi auto

Metode de achitare a amenzii auto, procesele verbale de constatare si sanctionare a contraventiei, care este termenul de plata a acestora.

Daca te numeri printre cei care au primit din pacate o amenda si nu au achitat-o inca, stii ce trebuie sa faci cu ea?

Comunicarea procesului verbal

De regula agentul constatator inmaneaza contravenientului procesul-verbal prin care s-a constatat contraventia, dar acesta se poate trimite si prin posta daca savarsirea contraventiei este probata cu un mijloc tehnic certificat, potrivit legii, din dotarea politiei. In acest caz, procesul-verbal se comunica de catre agentul constatator, prin posta, in termen de cel mult o luna de la data incheierii.

Care este termenul de plata a amenzilor?

Persoana fizica are posibilitatea sa plateasca jumatate din minimul amenzii aplicate numai in termen de 2 zile lucratoare de la data incheierii procesului verbal de contraventie, agentul constatator avand obligatia sa consemneze aceasta in procesul verbal si sa comunice verbal contravenientului atunci cad constatarea se inmaneaza personal.

Indiferent de cuantumul amenzii aplicate, plata acesteia nu se mai poate face pe loc la agentul constatator ci numai la institutiile abilitate sa incaseze amenzi de circulatie. Daca procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei a fost primit prin posta, se poate achita jumatate din minimul amenzii in acelasi termen de 2 zile lucratoare, calculat insa de la data ridicarii corespondentei. Dupa trecerea celor 2 zile lucratoare de la comunicare, contravenientul are obligatia sa plateasca integral valoarea amenzii stabilite prin procesul verbal de catre agentul constatator.

Amenda constituie taxa locala, ceea ce inseamna ce neplata ei la timp atrage majorari de intarziere de 0.1% pe zi, conform Lg. 210/2005 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 20/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

Unde se achita procesele verbale de constatare si sanctionare a contraventiei?

Amenzile privind circulatia pe drumurile publice se achita la Casa de Economii si Consemnatiuni – CEC- S.A., la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori a altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a carei raza functioneaza acestea, de cetatenia, domiciliul, sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei.

Cei care au domiciliul in municipiul Bucuresti si au fost sanctionati contraventional pentru o fapta savarsita in aceasta localitate pot achita amenda on-line la adresa www.ghiseul.ro

Dupa efectuarea platii, in termen de 15 zile, procesul-verbal impreuna cu o copie de pe chitanta de plata a amenzii se preda de catre contravenient agentului constatator sau se trimit prin posta unitatii de politie din care acesta face parte. In cazul achitarii on-line a amenzilor contraventionale nu mai este necesara nici o alta formalitate.Easy Insurance Solutions logo Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare va ofera consultanta si cele mai bune contracte de asigurari de pe piata. Poti comanda online o asigurare auto RCA, auto CASCO, imobil sau viata ori acceseaza site-ul www.easy.com.ro pentru mai multe informatii.Ultimele articole
Au intrat in vigoare normele CSA privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Ordinul CSA nr. 12/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 5 iulie a.c. Proiectul de norme a fost aprobat de Consiliul CSA in sedinta din 6 iunie 2012 si prevede ca necesarul de capitaluri proprii ale asiguratorilor sa fie determinat in functie de estimarile cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofa naturala si de programul de reasigurare al acestora.

Aviva Aviva si-a vandut jumatate din participatia detinuta la Delta Lloyd
Aviva al doilea mare asigurator de pe piata din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia sa detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, scrie capital.ro.

Eureko Eureko pleacă din România după pierderi de 30 de milioane de euro în opt ani
Economia românească pierde încă un investitor străin. Olandezii de la Eureko pleacă din ţara noastră la începutul anului viitor, după pierderi însemnate.

Asirom Vara aduce reduceri la asigurarile ASIROM
ASIROM, companie membra a VIENNA Insurance Group, deruleaza pe toata perioada verii o campanie promotionala prin care ofera clientilor existenti, dar si celor noi, posibilitatea de a beneficia de o reducere de 15% la asigurarea CASCO, asigurarea proprietatii pentru persoane fizice sau juridice, asigurarea de accidente si asigurarea de calatorie in strainatate.

PIRAEUS Insurance Broker a lansat o noua platforma de vanzare online si mizeaza pe asigurarile de sanatate
PIRAEUS Insurance Broker a lansat ieri o noua versiune a site-ului www.piraeusinsurance.ro. Acesta integreaza acum solutia informatica back-office de emitere asigurari online, cu o gama extinsa de produse oferite si cu o interactivitate sporita.

Aeroportul Henri Coanda ASTRA Asigurari a reinnoit contractul cu aeroportul Henri COANDA
Compania ASTRA Asigurari a obtinut contractul de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti a Aeroportului International Henri COANDA, pentru perioada 2012-2013, pentru care va incasa o prima de 242.500 EUR (1 mil. lei), potrivit anuntului de atribuire al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, ASTRA a castigat si licitatia pentru asigurarea bunurilor aferente punctului de lucru Aeroportului Henri COANDA si Clubului Aeroport Eforie Sud, pentru suma de 1,54 mil. lei.

CSA a aprobat normele privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala.

Dacia Lodgy Dacia a lansat in Romania noul monovolum Lodgy
Noul Dacia Lodgy a fost lansat oficial pe piata din Romania, evenimentul de lansare fiind urmat de patru zile de Porti Deschise, timp in care cei interesati pot testa cel mai nou model al constructorului auto roman.

Primul circuit de viteza din Romania, la 40 km de Bucuresti
Pasionatii de motorsport din Romania vor avea in curand primul circuit de viteza din Romania. Motorpark Romania va fi construit in apropierea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti, si va avea 4100m lungime.

Toyota Prius Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid
Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto