Daune auto Daune Auto este un proiect sustinut de
Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare
Easy Insurance Solutions
 
Roviniete.ro
Cele mai citite articole
Anunturi
 

Dosar de dauna CASCO si RCA - Groupama

Documentele necesare si etape pe care trebuie sa le urmati pentru deschiderea si solutionarea unui dosar de daune auto Casco si RCA la Groupama.

Dacă aţi încheiat o poliţă de asigurare la Groupama Asigurări, în cazul producerii unui eveniment asigurat, vă rugăm să parcurgeţi următorii paşi:

1. Anunţaţi imediat autorităţile competente (Poliţie, Pompieri) solicitând întocmirea actelor referitoare la cauzele şi împrejurările producerii evenimentului asigurat, sau, după caz, utilizaţi instrucţiunile privind constatul amiabil.

2. Anunţaţi agenţia Groupama Asigurări unde aţi încheiat poliţa de asigurare, sau cea mai apropiată agenţie, în cazul în care evenimentul s-a produs în alt oraş decât cel de reşedinţă; în termen de 4 zile lucrătoare de la avarie, respectiv 48 ore în caz de furt. Informarea poate să fie făcută telefonic sau direct la sediul agenţiei Groupama Asigurări.

3. Vă prezentaţi la sediul agenţiei Groupama Asigurări cu actele necesare deschiderii dosarului de daună.

4. Groupama Asigurări va despăgubi cheltuielile suportate de asiguraţi conform Condiţiilor Generale Pentru Asigurarea Facultativă (CASCO) respectiv Asigurarea Obligatorie de Răspundere Civilă Auto (RCA).

5. În cazul în care evenimentul s-a produs în afara teritoriului României asiguratul este rugat să anunţe telefonic sau prin fax Groupama Asigurări pentru a primi indicaţii cu privire la modul de rezolvare a cazului

Avarii produse autovehiculelor asigurate CASCO

 • Asiguraţii CASCO se vor prezenta la sediile Groupama Asigurări sau vor contacta direct unul dintre inspectorii din reţeaua daune. Actele necesare pentru deschiderea unui dosar de daune sunt următoarele:
 • Cartea de identitate / buletin de identitate a/al asiguratului sau a/al delegatului ;
 • Permisul de conducere al persoanei care se afla la volan în timpul producerii evenimentului
 • Certificatul de înmatriculare al autoturismului asigurat
 • Cartea de identitate a vehicului asigurat
 • Copia poliţei CASCO şi a Anexelor, respective Specificaţiilor
 • Formularul de constat amiabil sau procesul verbal eliberat de Poliţie sau autorizaţia de reparaţie şi copia după declaraţia în faţa Poliţiei (după caz)
 • Împuternicire pentru delegat, semnată şi ştampilată, dacă asiguratul este persoană juridică, sau împuternicire notarială, dacă asiguratul este persoană fizică.


Furturi de/din autovehiculele asigurate CASCO

Furturi de/din autovehiculele asigurate CASCO
 • Furturile de/din autovehicule se anunţă imediat la secţia de poliţie în raza căreia s-a produs furtul. Actele necesare pentru deschiderea unui dosar de daune sunt următoarele:
 • Cartea de identitate / buletin de identitate a/al asiguratului sau ?i a/al delegatului (dacă este cazul)
 • Certificatul de înmatriculare al autoturismului asigurat (în original în cazul furtului total)
 • Cartea de identitate a vehiculului asigurat (în original în cazul furtului total)
 • Copia poliţei CASCO şi a Anexelor, respectiv Specificaţiilor (în original în cazul furtului total)
 • Adeverinţa de la poliţie care să certifice producerea furtului
 • Împuternicire pentru delegat, semnată şi ştampilată, dacă asiguratul este persoană juridică, sau împuternicire notarială, dacă asiguratul este persoană fizică
 • Toate rândurile de chei ale autovehiculului furat.


Avarii produse de către asiguraţii RCA la Groupama Asigurări

 • Persoanele păgubite de către asiguraţii RCA la Groupama Asigurări se vor prezenta la sediile Groupama Asigurări sau vor contacta direct unul dintre inspectorii din reţeaua daune. Actele necesare pentru deschiderea unui dosar de daune sunt următoarele
 • Cartea de identitate / buletin de identitate şi permisul de conducere al şoferului autoturismului păgubit
 • Cartea de identitate ?i certificatul de înmatriculare al vehiculului păgubit
 • Copia certificatului de înmatriculare al autoturismului asigurat
 • Copia cărţii de identitate / buletinului de identitate şi a permisului şoferului vinovat de producerea accidentului
 • Copia poliţei de asigurare obligatorie RCA
 • Formularul de constat amiabil sau procesul verbal eliberat de Poliţie, în original
 • Împuternicire de la păgubit pentur persoana care deschide dosarul de daună, semnată şi ştampilată, dacă păgubitul este persoană juridică, sau împuternicire notarială, dacă păgubitul este persoană fizică


Sursa: Groupama  


Easy Insurance Solutions logo Easy Insurance Solutions Broker de Asigurare Reasigurare va ofera consultanta si cele mai bune contracte de asigurari de pe piata. Poti comanda online o asigurare auto RCA, auto CASCO, imobil sau viata ori acceseaza site-ul www.easy.com.ro pentru mai multe informatii.Ultimele articole
Au intrat in vigoare normele CSA privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Ordinul CSA nr. 12/2012 pentru punerea in aplicare a normelor privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 5 iulie a.c. Proiectul de norme a fost aprobat de Consiliul CSA in sedinta din 6 iunie 2012 si prevede ca necesarul de capitaluri proprii ale asiguratorilor sa fie determinat in functie de estimarile cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofa naturala si de programul de reasigurare al acestora.

Aviva Aviva si-a vandut jumatate din participatia detinuta la Delta Lloyd
Aviva al doilea mare asigurator de pe piata din Marea Britanie, si-a vandut jumatate din participatia sa detinuta la rivala olandeza Delta Lloyd, scrie capital.ro.

Eureko Eureko pleacă din România după pierderi de 30 de milioane de euro în opt ani
Economia românească pierde încă un investitor străin. Olandezii de la Eureko pleacă din ţara noastră la începutul anului viitor, după pierderi însemnate.

Asirom Vara aduce reduceri la asigurarile ASIROM
ASIROM, companie membra a VIENNA Insurance Group, deruleaza pe toata perioada verii o campanie promotionala prin care ofera clientilor existenti, dar si celor noi, posibilitatea de a beneficia de o reducere de 15% la asigurarea CASCO, asigurarea proprietatii pentru persoane fizice sau juridice, asigurarea de accidente si asigurarea de calatorie in strainatate.

PIRAEUS Insurance Broker a lansat o noua platforma de vanzare online si mizeaza pe asigurarile de sanatate
PIRAEUS Insurance Broker a lansat ieri o noua versiune a site-ului www.piraeusinsurance.ro. Acesta integreaza acum solutia informatica back-office de emitere asigurari online, cu o gama extinsa de produse oferite si cu o interactivitate sporita.

Aeroportul Henri Coanda ASTRA Asigurari a reinnoit contractul cu aeroportul Henri COANDA
Compania ASTRA Asigurari a obtinut contractul de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti a Aeroportului International Henri COANDA, pentru perioada 2012-2013, pentru care va incasa o prima de 242.500 EUR (1 mil. lei), potrivit anuntului de atribuire al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, ASTRA a castigat si licitatia pentru asigurarea bunurilor aferente punctului de lucru Aeroportului Henri COANDA si Clubului Aeroport Eforie Sud, pentru suma de 1,54 mil. lei.

CSA a aprobat normele privind subscrierea si reasigurarea riscurilor de catastrofa naturala
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala.

Dacia Lodgy Dacia a lansat in Romania noul monovolum Lodgy
Noul Dacia Lodgy a fost lansat oficial pe piata din Romania, evenimentul de lansare fiind urmat de patru zile de Porti Deschise, timp in care cei interesati pot testa cel mai nou model al constructorului auto roman.

Primul circuit de viteza din Romania, la 40 km de Bucuresti
Pasionatii de motorsport din Romania vor avea in curand primul circuit de viteza din Romania. Motorpark Romania va fi construit in apropierea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti, si va avea 4100m lungime.

Toyota Prius Toyota dezvolta o tehnologie de alimentare a locuintei cu energie electrica de la masinile hibrid
Viitoarele modele hibride de la Toyota vor beneficia de un sistem ce permite alimentarea locuintei cu energie electrica provenita din acumulatorii autovehiculului. Tehnologia V2H va functiona bidirectional, atat de la sursa de curent casnica spre bateria masinii, cat si invers.

Acces rapid
Informatii utile
Noutati
Centre daune Service autorizat Asiguratori Alte informatii
Parteneri
© Daune Auto